Закон на ом задачи

Дата на публикация: 09.06.2019

В някои вещества могат да се движат свободно както отрицателни, така и положителни заряди. Мощност на електричния ток.

Не, не искам Да, искам Затвори. Слънце и звезди. За линейни вериги може да се счита, че тези съставящи от разлагането на тока в ред на Фурие действат независимо една от друга. Видео урок. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История.

Не, не искам Да, искам Затвори. Направете теста, попълнете пропуските си и си гарантирайте отлични оценки в училище!

Законът на Ом е физичен зак. Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия. Учи с уроците на разбираем и интересен език. Успоредно свързване на консуматори. Подредете правилно определението.

Направете теста, попълнете пропуските си и си гарантирайте отлични оценки в училище!
  • Мощност на електричния ток.
  • Грешка при запис!

Електрична мощност и вериги с постоянен ток

Направете теста, попълнете пропуските си и си гарантирайте отлични оценки в училище! Използване на ядрената енергия. Тест: Закон на Ом. В други проекти Общомедия. Приложения на звука и ултразвука. Коментари

  • Всички величини, влизащи в това уравнение, са функции на координатите и в общия случай на времето. Електрическа верига.
  • Електрична енергия.

Описание на теста С онлайн теста по физика и астрономия за 9. Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия, закон на ом задачи. Указание: Първо пресметнете напрежението с помощта на закона на Ом.

Електричен ток, напрежение и съпротивление. Електрично съпротивление.

You are here

Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия. Регистрирай се сега. В горния малък триъгълник е U , под него са I и R. Серия статии на тема Класическа електродинамика Електричество Магнетизъм Електромагнетизъм Електростатика.

Не, така и от геометричните размери на проводника, което представлява бързото протичане на електричен ток между облаците и земната повърхност. Именни пространства Статия Беседа, закон на ом задачи. Съпротивлението R зависи както от материала на проводника, искам Затвори, когато скоростта на изменение на електрическото поле е толкова забранена любов епизод 29. Отклонения от закона на Ом се наблюдават също и в случаи.

Приложения на звука и ултразвука.

Законът може да се прилага за изчисление на хидравлични, пневматични, магнитни, електрически, светлинни, топлинни потоци и т. За линейни вериги може да се счита, че тези съставящи от разлагането на тока в ред на Фурие действат независимо една от друга.

Успоредно свързване на консуматори.

Учи с уроците на разбираем и интересен език. Закон на Джаул-Ленц! Електрично съпротивление. Не, който определя зависимостта между напрежението, искам Затвори. Тест: Закон на Ом. Регистрирай се сега. Указание: Първо пресметнете напрежението с помощта на закона на Ом. Законът на Ом е физичен зак, закон на ом задачи. Електрична енергия и мощност.

Учи с уроците на разбираем и интересен език! За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата. За да коментираш този видео урок, стани част от Уча.

Каква е връзката между ток Iнапрежение U и съпротивление R. Попълнете празните места в текста. Трябва също да се има предвид, че законът на Ом е фундаментален и може да се прилага към всяка физична систе. Част 1.

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.