Закон за наследството при наследяване на земеделски земи

Дата на публикация: 08.06.2019

За задълбочаване на съществуващите разногласия допълнително допринасят и различните виждания, развити в правната ни доктрина и съдебната практика, които поддържат противоречиви и взаимно изключващи се тези. Тел: 02 05 57 Моб: 45 03 43 Скайп: dysotirov E-mail: contact sotirov.

Тъй като ни предстои доброволна делба на земите, въпросът ми е: Вторият съпруг на моята майка и неговите деца от първия му брак, наследяват ли дял от земите на нашата майка? Извън това, мнението ми е, че майка Ви също следва да се включи в кръга на наследниците. Публикуването на тема, несъобразено с горните изисквания, както и публикуването на тема с идентично съдържание в повече от един подфорум, е основание тя да бъде премествана, заключвана или заличавана по преценка на модераторите.

Здравейте, Вашият казус е уреден в чл. В последния случай наследникът губи правото на наследствен дял от укритото имущество. Анонимен 15 януари г.

Въпросът ми е,дали братята и сестрите на съпругата имат право да участват в делбата на земеделска земя. Освен това всеки един може да иска своя дял в натура, доколкото това е възможно. От там нататък, закон за наследството при наследяване на земеделски земи би следвало да излезе има ли други наследници от нейна страна или. Може би чакат да мине някакъв срок за да вземат земите като своя собственост.

Втората му съпруга има дете което не е осиновено от дядо ми.

Наследяване на реституирани земи от наследниците на последващ съпруг

ВКС е счел също, че поради несъгласуваността с разпоредбите на чл. Използването на форума в нарушение на горните условия е основание за ограничаване достъпа до същия, без предупреждение, от страна на модераторите. Благодаря предварително, лек и успешен ден! Фактическата раздяла. Платформата на форума отхвърля автоматично аватари, които не отговарят на допустимите за публикуване размери.

  • Той има живи брат и сестра,които искат да си поделят парите от нивите и да дадат час от парите на нашите 2деца,които са от брака ми с техния брат.
  • Къщата му е строена през преди брака.

По-подробно аргументите в негова подкрепа виж у Цанкова, когато наследството е получено от наследник по заместване - от низходящ на наследодателя или от деца или внуци на починалите преди наследодателя или недостойни негови братя и сестри.

Или само аз и брат ми сме наследници. Благодаря Ви. Unknown 22 май г. Казано с други думи, Ц. В рамките на разглеждания казус разпоредбата на чл!

Наследяване на земеделски земи след делба

От там нататък, какво би следвало да излезе има ли други наследници от нейна страна или не. А после ако съпругът се ожени повторно и има още деца? Въпросът ми е: възможно ли е частта, която съм наследил от баща ми, да е продадена без мое знание предвид факта, че за изповядване на подобна сделка, доколкото ми е известно,се изисква полагане на подписите на наследниците, един от които, както става ясно от писмото на чичо ми, се явявам и аз?

Втория съпруг я надживява с няколко години. Тя е починала преди втория си съпруг, разпоредбата на чл. От друга страна, а той е починал 2 месеца след възстановяване на земеделските ни земи. Наследствената земеделска земя се е водила на дядо ми ,но през г. Всеки човек през живота си малко или много придобива определено имущество.

Свързани статии

Ако след смъртта на брат ви и на сина му, последният не беше оставил низходящи — внуците на брат ви, и след като родителите ви са починали, тогава вие бихте получили по наследство въпросните земеделски земи. При осиновяване по чл. Недопустимо е публикуването на мнения, съдържащи информация, данни, текст, звук, файлове, софтуер, музика, видео, фотографии, графики, аудиоматериали, съобщения, както и всякакви други материали или електронни препратки към материали:.

Женени са от г. Добив на дървесина. Наследихме с брат ми земеделска земя от родителите си. Приема се, че с разпоредбата на чл. Taka che moqt vapros e: Smed kato sam podpisala otkaz ot nasledstvo tova vklu4va li i tova na zemite. При нея се наследява самото право на приемане или отказ от наследство. Договор за аренда.

Дали изцяло лицето X неговия племенник или имуществото се поделя между лицето X и баща му.

Skype връзка с нас.

Въпросът ми е следният: Втората съпруга на баща ми ще наследи ли дял от земите на дядо ми? Продажба на недвижим имот. От изложеното следва изводът, че макар и кръгът на наследниците да се определя към момента на смъртта на общия наследодател, то те или съответно техните наследници могат да реализират наследствените си права към момента на възстановяване на собствеността по ЗСПЗЗ с влязло в сила решение на общинската служба по земеделие.

Всички права запазени.

Новорегистрирани потребители-юристи, както и такива с до 20 мнения във фо. Напишете коментар. Но заченатите ще могат да наследят само ако са родени живи и жизнеспособни.

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.