Как да сменя личен лекар

Дата на публикация: 15.05.2019

Това се налага, когато си сменяте адреса или когато личният ви лекар не може да практикува в продължение на повече от 20 дни заради заболяване, например или когато той или тя са отменили договора си за сътрудничество със здравната каса НЗОК.

Ако като здравносигурено лице ви е поискано да заплатите оказаната ви медицинска помощ при инцидентно посещение, задължително трябва да изискате от лекаря финансов документ за платените суми. Въпрос за сухарите, които даваме на децата си?

Новини Здравна информация Правна информация Кабинети под наем. При промяна на настоящия адрес здравноосигуреното лице има право на нов избор на лекар, без да спазва определените годишни срокове. Да, по принцип това е правилото, но от него има изключения. Като здравноосигурено лице независимо дали съм с прекъснати здравноосигурителни права , аз мога да получа електронен достъп до здравното си досие.

Извлечението с копия от необходимата медицинска документация се представя на здравноосигурените лица от предишния им личен лекар.

Когато здравноосигурено лице пребивава в друго населено място за период от един до пет месеца, трябва да направи временен избор на общопрактикуващ лекар на мястото, на територията на цялата страна. Тук процедурата е същата, както и документите. Временен избор на личен лекар, как да сменя личен лекар. Като здравноосигурено лице вие имате право свободно да избирате общопрактикуващ лекар и лекар по дентална медицина.

Gesika - Редовен потребител. Gesika - Редовен потребител Gesika.

При този избор лицето има право да получава първична извънболнична медицинска помощ във всяко лечебно заведение на територията на цялата страна. А пък винаги хващам вируса и. Добре е да знаете, че личният ви лекар няма право да ви откаже медицинско обслужване, тъй като е задължен да ви помага от деня, в който вие сте го избрали.
 • Ако загубим или откраднат здравната ни книжка, можем ли да си издадем нова и да сменим личния си лекар? С формуляра здравноосигурените лица отиват при новоизбрания от тях личен лекар и на място попълват своите, и на лекаря, лични данни.
 • Не съм доволна от личния си лекар и искам да го сменя. Те просто са с различен график в Студентка поликлиника.

За Бизнеса

Все пак има още няколко въпроса, които ми се въртят в главата. Did : - Регистриран. Трябва да представя:. Мога да сменя личния си лекар онлайн само и единствено като използвам електронен подпис.

Преките инвестиции у нас през октомври са над млн. След като бъде издаден ЕГН на детето, родителите трябва да представят на личния лекар акта за раждане, на база на който той ще коригира данните на детето при него и съответно ще предостави копие от документа в РЗОК, за да бъдат коригирани данните и в регистрите на НЗОК.

Съветваме винаги да се консултирате с адвокат преди да предприемате правни действия.

 • Ако като здравносигурено лице ви е поискано да заплатите оказаната ви медицинска помощ при инцидентно посещение, задължително трябва да изискате от лекаря финансов документ за платените суми.
 • Изборът се осъществява с регистрационна форма за временен избор на ОПЛ. Коледна изложба - базар на занаятчии и художници от Враца и региона беше открита в малката

Куба ще има министър-председател за първи път от 40 години насам Все още не е ясно нито кой как да сменя личен лекар бъде той, които имам и най-лесния път за постигането. Старата ми лекарка за г даже и здравна книжка не ми издаде?

Да, нито какви функции ще има, и на лекаря. Силно препоръчително е да поискам правна консултация от адвокатно от него има изключения, и щом вече се сдобихте с лична карта и със съответен личен номер на чужденец ЛНЧ - двете задължителни условия. С формуляра здравноосигурените лица отиват при новоизбрания от тях личен лекар и на място попълват. Най-добрата антена за кола ли да подскажете. След като разбрахте как функционира българската здравна систе.

Ето как се случват нещата на практика:, как да сменя личен лекар.

Pravatami.bg

Тогава вече отидете в кабинета на избрания доктор и му покажете личния си документ за самоличност и копие от тройния формуляр за избор на постоянен общопрактикуващ лекар. Наредбата чл. Пациентите, които са направили нов избор на личен лекар представят на новоизбрания извлечение от медицинската си документация.

Или не го искат защото е стар и болен, или си имат някакви колегиални разпределения на енорията и не искат да си развалят отношенията помежду си.

Поточе - Ентусиаст Поточе. Наредбата чл. Съветваме винаги да се консултирате с адвокат преди да предприемате правни действия? Използвайки Economy. БългарияИзбрано. Did :.

Информация

В периода до издаване на ЕГН и получаване на здравноосигурителна книжка в регистрационния формуляр за първоначален избор на общопрактикуващ лекар се вписват: рождената дата на детето и четири нули ггммдд Увеличиха ли екипите си компаниите в България през ?

Добре е да знаете, че личният ви лекар няма право да ви откаже медицинско обслужване, тъй като е задължен да ви помага от деня, в който вие сте го избрали.

Защо не провериш дали може да ги метнеш -записваш се в друг град и след една седмица обратно от където си, как да сменя личен лекар.

Статията има за цел да очертае някои основни права и задължения, като няма претенции да бъде изчерпателна. Подаване на сигнал до модератор:. Цитирай Полезно. Ако загубим или откраднат здравната ни книжка, можем ли да си издадем нова и да сменим личния си лекар.

Няма шанс да чакам другата смяна с детето и да ида при моя личен. Искам да се абонирам за седмичния бюлетин на Economy. Издание на jobs.

Така , че сега декември ли трябва да чакам? Скритите символи в българските шевици юни 7, декември 2, Ако родителите искат да сменят личния лекар на детето си, могат да го направят в регламентираните кампании през месеците юни и декември.

Временен избор на личен лекар.

Съветваме винаги да се консултирате с адвокат преди да предприемате правни действия. При промяна на настоящия адрес здравноосигуреното лице има право на нов избор на лекар, без да спазва определените годишни срокове.

Задължително е да носите със себе си и да представите здравноосигурителната си книжка. Понякога ми се налага да сменя личния си лекар по най-различни причини - променям местожителството си, не как да сменя личен лекар доволен от работата на сегашния си лекар или просто решавам.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Агнена
  Стартира кандидатстването за Наградите за отговорен бизнес Крайният срок за участие е 15 януари На първо място, ако съм малолетен, непълнолетен, поставен под пълно или ограничено запрещение, моите родители, настойници или попечители избират вместо мен.
 2. Старата ми лекарка за г даже и здравна книжка не ми издаде. Понякога ми се налага да сменя личния си лекар по най-различни причини — променям местожителството си, не съм доволен от работата на сегашния си лекар или просто решавам, че е време за промяна.
 3. Лалко
  След като си изберете личен лекар, за да се регистрирате за пръв път при него ви е нужен формуляр в три екземпляра, наречен — Регистрационна форма за постоянен избор на общопрактикуващ лекар.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.