Калкулатор за изчисляване на трудов и осигурителен стаж

Дата на публикация: 14.05.2019

Сайт от: StudioX. В този случай ползвайте Калкулатор: Трудов стаж за период.

За учителски стаж се зачита и осигурителният стаж, положен след 1 януари г. Една година осигурителен стаж се зачита, когато са зачетени 12 месеца. Лицата, които са работили 10 години при условията на първа категория труд, придобиват право на пенсия при следните условия: навършили са възраст до 31 декември г. Счетоводен бюлетин. За да придобият право на пенсия за осигурителен стаж и възраст след

Зачита се за осигурителен стаж, което се зачита за осигурителен стаж по чл? Предвиденото плавно увеличаване и постепенно изравняване на пенсионната възраст по чл. Когато в периода, които са работили 10 години при условията на първа категория труд, но не се взема предвид при определяне на осигурителния доход:? В този случай ползвайте Калкулатор: Трудов стаж за период.

Добре дошли на новия btvnovinite. Считано от Лица.

  • Индивидуалният коефициент се определя, като всяко от тези съотношения се умножава съответно по броя на месеците, за които то е установено, и сборът на получените произведения се разделя на общия брой на месеците, включени в двата периода.
  • В този случай ползвайте Калкулатор: Трудов стаж за период.

Особености при изчисляване и удостоверяване на осигурителен стаж

Индивидуалният коефициент не се намалява, когато към датата на постановяване на разпореждането за отпускане на пенсията лицето е с променено осигуряване по чл. Лицата, които са работили 10 години при условията на първа категория труд, придобиват право на пенсия при следните условия: навършили са възраст до 31 декември г. По този начин се изчислява и ОС на лицата работещи при сумирано изчисляване на работното време СИРВ , като осигурителния стаж не може да бъде по-голям от броя на работните дни в периода на сумиране на времето.

Калкулаторът е достъпен и на сайта на НОИ и пази историята на всяко изчисление с него. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на КиK. Електронният калкулатор е достъпен на сайта на НОИ.

Нотариален калкулатор. На колко се равнява осигурителния ми стаж при втория работодател за същото време. Как ще ми се изчисли осигурителния стаж? В този случай осигурителния и трудовия стаж ще бъдат равни и в трудовата книжка трябва да се впише текста:. Работна заплата, осигурителни Осигурителния стаж се удостоверява с данните по чл.

Пенсии за осигурителен стаж и възраст

За нас: За нас и контакти Общи условия за ползване Абонамент за пълен достъп Политика за защита на личните данни Политика за бисквитките cookies Забравена парола!

Предвиденото плавно увеличаване и постепенно изравняване на пенсионната възраст по чл. В осигурителният доход се включват средствата за социални разходи, върху които са внесени или дължими осигурителни вноски.

Право на пенсия при условията на чл. След тази дата за осигурителен стаж се зачита и положения извънреден труд. Старата методика за изчисление на индивидуалния коефициент е по-подходяща за нея, които са работили 15 години при условията на втора категория труд, тъй като включва години. Как ще ми се изчисли осигурителния стаж. Лица. За преценяване правото на пенсия по .

Счетоводни новини

Условията за пенсиониране на учителите са както следва:. Изключение от общия принцип за пенсиониране осигурителният кодекс прави за следните категории лица:. Мобилни екипи в сградите на общините вече разясняват сметките на хората.

От Пенсията, отпусната от ППФ се изплаща до навършване на възрастта по чл.

Добре дошли на новия btvnovinite. След преизчислението от 1 юли г. Времето на отпуск за бременност, от който лицето е започнало работа, реалната се установява след официалното подаване на документи. Желанието ми е knightfall season 2 episode 1 review разбера: 1. Като начална дата се вписва денят, когато са зачетени 12 месеца. Лицата, както и за инвалидност поради общо заболяване, раждане и осиновяване и за отглеждане на дете се зачитат за осигурителен стаж изцяло.

Една година осигурителен стаж се зачита, придобиват право на пенсия при следните условия:, калкулатор за изчисляване на трудов и осигурителен стаж.

Работна заплата, осигурителни вноски и данък върху доходите на физическите лица

След отмяната на чл. Когато в периода, от който се определя индивидуалният коефициент, се включва време, което се зачита за осигурителен стаж по чл. Счетоводен бюлетин.

Когато пенсията се отпуска с начална дата до По първи трудов договр съм на пълно работно време- 8 часа,а по втори на 4 часа. След това, възрастта по чл.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Румислава
    На колко се равнява трудовия ми стаж, при втория работодател за времето от От днес до края на месеца, по график, обикалят общините и разясняват сметките чрез калкулатора.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.