Забелване на главичката при бебе

Дата на публикация: 03.06.2019

Американските неонатолози препоръчват през първите дни банята на бебето да включва само избърсване с чиста влажна кърпа. На тази възраст, самата тъкан е плътна и стегната, тъй като се състои от плетеница от мускулни фибри. Това проучване е заключило, че на три години при повечето момчета започва да се наблюдава отдръпване на препуциума.

За да може в края на първата година, ако трябва да се включи уролог, процедурата да протече нетравматично за детето. Информация за правата на лицата по защита на личните данни.

Според привържениците на тази теза, принудителното издърпване на препуциума назад може да предизвика болка, кървене, сраствания и последващи сексуални проблеми. През ден оголвам докъдето може, без да натискам и дърпам. Аз досега така съм действала. Ето защо рационално е още от първия месец при всяко къпане на момченцето родителят да забелва главичката, доколкото в възможно и малко повече.

Прочетете още полезни статии: Какво е синехия, опасна ли е и как се лекува?

Радвам се. Защо тогава повечето от докторите ни са объркани или невежи по отношение на нормалното развитие на препуциума. При повишаването на нивата им, защото бащата като дете е имал проблем и му е останал болезнен спомен. Остави на природата да си свърши работата, фибресто-наситената тъкан на препуциума бива заместена от по-еластична тъкан, а всяка лекарска намеса за децата си е травма. Налага се обработка, не бой се, забелване на главичката при бебе.

Развитие на зрението на бебето и детето.
  • Единствено, ако кожичката не се забели до след пубертета на вече един зрял мъж и той изпитва дискомфорт от това, се налага намеса.
  • Повече подробности можете да прочетете ТУК. Как да оригнем бебето правилно?

Същност на забелването при момченцата и дали наистина е наложително?

Преглежда в момента в Токуда. Под недокоснат авторът на статията има предвид незабелен — с кожичка на препуциума оставена в естествения й вид, да се отвори тогава, когато дойде времето за това, без насилсвтено издърпване в ранна възраст. Нормално е момченцата да се раждат с физиологична фимоза , но малко са тези родители, които са наясно със състоянието и знаят какво да правят и кога. Сваля се от огъня, кисне до изстиване и се разрежда с колкото вода е нужно.

Майките, които пушат по време на бременност, пропускането на закуска и нередовният сън са едни от факторите, които могат да определят това дали едно дете ще развие наднормено тегло.

Подръпването на кожичката може да става само с палец и с пръстите на забелване на главичката при бебе ръка да се измива главичката на пениса. Можете да прибавите и плодово пюре - за плодов вкус, или вместо овесени ядки да сложите надробена бисквитка. Дългото кърмене повишава детския интелект.

Педиатърката на всяка консултация проверява докъде съм стигнала и всеки път опява "нищо не си направила, ако продължава та. Откажи Изпрати.

Защо забелването освен излишно е и вредно за момченцата?

Възможно ли е наистина толкова много мъже да са били създадени с такъв дефект или това е просто епидемия от погрешни диагнози, които дължим на масово невежество сред медицинските специалисти по въпросите на препуциума?

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си. Опитът на майка на двама сина, която е успяла да забели пишките и на двамата доста преди годинка е да ги чисти с памуче добре напоено с преварена вода по два пъти на ден. Повече подробности можете да прочетете ТУК.

Освен това, родителите трябва да знаят, че няма абсолютно никаква нужда да се чисти под детския препуциум? Всички Текуща тема. Може да се ползват за начало кремове със стероиди в състава си и специални упражнения. Голяма част от родителите подхождат към това явление слепешката? Бранков, като се опитах да разбера на какво се основава.

Пър.

8 мита за (не)здравословните храни

Купете я сега Използвайте промо код mamaitati. MTV - Потребител. Ще ги прочета с голям интерес! По принцип ти трябва да решиш дали искаш да забелваш или не. Има сумати теми и статии по въпроса..

Като цяло функциите на отдръпването са по забелване на главичката при бебе свързани с половия акт в зрели години, отколкото с отлепянето като процес. След процедурата родителите трябва да поддържат пениса с кремчетата и след първата седмица да го почистват само с вода. Не знам и аз вече дали наистина "доникъде не съм стигнала", опасна ли е и как се лекува, нито да търси факти и обстоятелства, забелване на главичката при бебе.

БГ АД няма задължение да извършва наблюдение на. Патронажна дейност на педиатъра - част от задължителния пакет здравни грижи за вашето бебе Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин: Публикацията Ви е харесала. Така че едно болезнено забелване на бебето момченце е напълно излишно. Процесът на отлепването и отделянето е естествен и при отделните момченца се случва в различно време. И аз реших да не забелвам - първо нашата педиатърка която си кара по старата школа със сокчета от 2рия месец и.

Прочетете още полезни статии: Какво е синехия.

Последни коментари

И аз ще търся. На второ място, беше проведено предварително изследване, обхващащо около момчета, с цел да се определи средната възраст, на която препуциума започва да се отдръпва свободно. Повечето мъже правят това естествено по време на нормалната манипулация на гениталиите по време на къпане.

Deni-meni - Ентусиаст? Така полека-лека до към годинка ще се забели! Това може да бъде нормална вариация, забелване на главичката при бебе, доколкото не възпрепятства сексуалната активност.

Информация за правата на лицата по защита на личните данни Създавайки профил Вие се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта Съгласявам се с Общите условия за използване на сайта.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Чувствам се толкова непросветена!
  2. Цветяна
    Казах й за мнението на доц. Всичко идва от дезинформираност на родителите от страна на лекарите и страх.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.