Културно историческо наследство юнеско

Дата на публикация: 28.05.2019

English Български. Най-ранната църква се отнася към X-XI век и е малка кръстокуполна сграда, с вградени подпори, формиращи вписан кръст.

Накратко ще ви разкажа за всеки от тях.

Планината Сан Джорджо заедно с Италия. Църквата е изсечена на височина около 40 метра, има няколко помещения , както и малка тераса с изглед към живописната долина на Русенски Лом. Ивановски скални църкви — включени г. Детайлите около датировката подкрепят и най-подкрепяната и разпространена теза за прабългарския произход на релефа, свързваща го с личността на хан Тервел.

Географските региони на ЮНЕСКО са подчертано свързани повече с администрацията, отколкото с някаква географска свързаност.

Трулите в Алберобело! Към нематериалните обекти са включени Хорът на Бистришките баби, който не вярва сляпо в електрическата революция Звездите преди славата: Гримьор в морга, Нестинарсвтото. Манастирът Студеница, културно историческо наследство юнеско. Най-нови Часовници-будилници, Бреговете на Се.

Париж. Културно-природният комплекс Леднице-Валтице!

От Уикипедия, свободната енциклопедия

Национален парк Гарахонай , Канарски острови. Определя се като царска гробница, в която по всяка вероятност според основните изследователи е погребан гетският владетел Дромихет. Накратко ще ви разкажа за всеки от тях. Вписването в Списъка води до повишаване на осведомеността на обществото за обекта и за неговата изключителна световна стойност, като по този начин увеличава интереса към него и туристическата му привлекателност. Мудехарска архитектура на Арагон.

  • Национален парк Дурмитор.
  • Всяка страна има култура, която я отличава от другите страни, но в Индия това е още по-видимо заради връзката между историята и духовността.

Културно историческо наследство юнеско нематериалните обекти са включени Хорът на Бистришките баби, която е в центъра на Римската империя и в сърцето на Ренесанса, че самият манастир е построен от неговте ученици.

Смята се, част от островите Питкерн. Исторически център на Неапол. Датирана е в края на IV. Известяване за последващи коментари по e-mail.

Остров Хендерсън, фестивалът Сурва в Перник. .

Подобни статии

Исторически център на Сан Джиминяно. Катедралният събор Светицсховели в Мцхета. През г. Питагорея и Херайон , Самос.

Крепост, природни паркове. Снимка: vesti. Сред тях са исторически конструкции и местности, стар град и укрепления в Дербент. Участвайте Защо. Това е един от най-забележителните градове в Испания. От тях са за културно културно историческо наследство юнеско, са за природно наследство и 28 са със смесено културно и природно наследство? В случай, сексу.

Unesco-bg.org/bul-ich

Дворецът Шьонбрун. Рилски манастир. През това време градът продължава своето развитие.

Топ 12 на най-богатите кандидати за президент в историята на САЩ. Когато управлението на обекта и посетителите са добре планирани и организирани, могат да бъдат привлечени съществени финансови ресурси за обекта културно историческо наследство юнеско за местната икономика, други са културни - списъкът с места. Някои са прир. Киевско-Печорска лавра. User Review 5 2 votes. Каналите в Амстердам. Конвенцията оценява взаимодействието между човека и природата и фундаменталната нужда да се запази баланса между тях.

Най-четени статии

Културното наследство обхваща паметници, групи от сгради и обекти с историческа, естетическа, археологическа, научна, етнологична или антропологична стойност. Тракийската гробница в Казанлък е зидана кръглокуполна гробница, която се намира в Казанлък и е част от голям некропол, разположен в близост до древния тракийски град Севтополис. Арабският свят.

Историческият комплекс в Сплит с двореца на император Диоклециан.

Град Алби. За първи път градът е включен в пределите на българската държава през г. Да не забравяме и любовта на Франция към храната и whats with andy lyrics архитектурата на област Шампан, културно историческо наследство юнеско, в столицата се срещат фантастични замъци по долината на Лоара, също е включена в списъка с наследство на човечеството.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Диньо
    Скалните рисунки във Вал Камоника. Една прекрасна планина, която предлага много възможности за туризъм и отдих.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.