Задачи за първи клас по математика за принтиране

Дата на публикация: 13.05.2019

Всяка една таблица изобразява събиране на едно и също число с всички останали числа от 0 до За да не пречат на другите в час, предварително подготвям допълнителни занимания. На всяка карта има картинки, които детето да преброи и да събере.

Други срещат затруднения с неточен час, със запомнянето на минутите и часовете по двата начина и т. Математически триъгълници с числа за събиране Коледа за оцветяване II Направи сам картичка за Коледа Автоматизация на малка и главна буква Гимнастика за пръстчета с пластилин. Ако детето не може да отговори го оставяме да рисува една по една калинките, докато станат 5 и след това детето ще преброи колко картинки е добавило.

Във файла има образец, с който сами да създадете вашето математическо домино. Изваждането се усвоява, като се преброят общо котенцата и от тях се извадят белите.

Всеки лист е разделен на две таблици. Основната цел на заниманието е детето да открие, чрез упражняване, зависимостта, че когато събираме едно и също число с друго, което се увеличава с 1, то и резултата се увеличава с единица.

Удобно е да бъдат направени и закачени на видно място в класната стая, тъй като са визуална опора за децата? Работни листове по математика - на квадратчета. Детото само трябва да попълни резултата от събирането. Забавна математика на есенна тематика. Цифрите за разпечатване, изрязване и ламиниране.

Струва ми се, че не им беше достатъчно нагледен.

Posts Tagged ‘събиране и изваждане’

В предишна публикация споделих, генерирани от мен работни листове за събиране и изваждане и споменах идеята си за създаване на папка с тези листове, за бързо работещите в час ученици. Ако сте ламинирали таблото, може директно да рисувате върху него с маркер за бяла дъска, който след това се изтрива със салфетка.

Така детето ще пише върху тях с маркер за бяла дъска, който после се изтрива със салфетка или памук. Това е едно практично занимание за учене и упражняване на събиране и изваждане от 0 до Споделих, че имам направени такива и за умножение и деление.

Може да бъде за умножение, деление, за събиране и изваждане, за учене на числата, с картинки или без.

Рисунката трябва да е проста и изпълнима от детето. Броенето е в основата на математиката. Ето я и първата ми статия от категорията математика.

Telling Time on the Quarter Hour. Файловете са два!

Вторичната цел от заниманието е упражняване на събирането с числа до Прилагам и файлове с отговорите на всички клетки, които трябва да бъдат оцветени. Ако започнем да обясняваме на едно дете нещо, без да го онагледим и без да му дадем възможност то да експериментира и изпробва, нещото ще бъде неразбрано или забравено.

Задачата във вторият файл е аналогична, да моделират с тях и. Posted in Математика Tags: събиране и изваждане Comments Closed? Децата харесват да откриват геометрични фигури, чрез броене на примерно жълти и червени квадратчета, но търсеният сбор е Така събирането продължава до върха на пирамидата, математическите принципи трябва да бъдат представени по достъпен и разбираем начин? Това е пример за представяне на цифрата 7. Събирането се усвоява.

Математиката е абстрактна наука и за да може да бъде разбрана от детето.

Математически триъгълници с числа за събиране Коледа за оцветяване II Направи сам картичка за Коледа Автоматизация на малка и главна буква Гимнастика за пръстчета с пластилин.

Събиране с домино Posted in Математика Tags: събиране и изваждане Comments Closed. В тази статия ще намерите работни листове за събиране с числата от 0 до

В дясната част са посочени три резултата и детето трябва да посочи верният. Можете да ламинирате разпечатаните листчета или да ги сложите в джоб. Да си направим забавни карти за събиране. Детото само трябва да попълни резултата от събирането. Предназначени са за деца в предучилищна възраст. Изпращане на имейл адрес Вашето име Вашият имейл адрес, задачи за първи клас по математика за принтиране.

Изваждането се усвоява, като се преброят общо котенцата и от тях се извадят белите! Posted in Математика Tags: домино. Така събирането продължава до върха на пирамидата.

За да свалите и разпечатате упражнителните материали, натиснете върху съответната картинка. Получавайте известия от Умея на електронната си поща.

Детето първо решава задачите, след това оцветява в зададения цвят. Точките от лявата част детето записва като първо събираемо, а точките от дясната част — като второ.

Винаги има деца, които приключват с поставените задачи по-бързо от останалите. Работни листове по математика - на квадратчета. Математическо домино. Освен пулчетата.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Левчо
    В тази статия ще намерите работни листове за събиране с числата от 0 до Предназначени са за деца в предучилищна възраст.
  2. Джени
    За целта ще брои 1,2,3… до 7 Опитайте и обратния вариант.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.