Френски сладкиш с карамелизирани ябълки

Дата на публикация: 13.06.2019

Давай смело! По малко се добавя водата и отново с бързи движения сместа се оформя на топка.

Върху тестото се правят два три малки разреза с остър нож, за да излиза парата. Затова се нарича ронливо. Известяване за последващи коментари по e-mail. Вашият коментар Отказ Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

В повечето си рецепти обозначавам времето за печене, което на мен ми е отнело и допълвам с това какъв трябва да бъде крайния резултат. Бисквитки с фъстъчено масло и шоколад.

Ще ми свърши ли работа. В повечето си рецепти обозначавам времето за печене, което на мен ми е отнело и допълвам с това какъв трябва да бъде крайния резултат.

Съжалявам за грешката. Сервира се веднага с топка ванилов сладолед, френски сладкиш с карамелизирани ябълки. Отгоре се подреждат четвъртинките ябълки. Не съм сигурна до колко е огнеопорен.

  • Ябълките сигурно се вариха в карамела час, и пак не станаха хубаво златисти, за сметка на това се постопиха : ,а накрая пак остана много карамел с масло и ябълките плуваха.
  • Заменяме леките летни ухания със сладките, топли аромати на есента, обгръщащи ни в прегръдката си, носещи усещания за уют и топлина в дъждовните дни. Благодаря за рецептата, Йоана.

От известно време, след като започнах да прилагам в рецепти това неверотно тесто , имам намерение да обновя рецептата за Татен.

Виенски ябълков щрудел Wiener Apfelstrudel. Май не ми се получи коричка като на Вашата снимка, а ронлива основа.. Използвах от червените, леко киселки ябълки. Може би малко по-тънко съм го разточила, не знам.

  • След като ябълките са омекнали в карамела, те се покриват с изрязаната форма от бутер тесто.
  • Още топъл го поднася на гостите, които са очаровани от новия сладкиш.

Благодаря, но се чудя дали мога да ползвам тиган със закрепена трайно дръжка и във фурната. Всъщност, грешка няма. Имам тиган 24см на Тефал и ако някой има опит с печене във фурна да сподили. В зависимост френски сладкиш с карамелизирани ябълки наличните в момента подправки може да се добави и към тестото и към самия лук мащерка, а ронлива основа, Йоана!!.

No Comments.

Тарт Татен

Карамелизирането във фурната ще стане малко по-бавно. Готовият тарт се изважда от фурната и се оставя за 5 минути да се охлади леко и карамелът да престане да ври. Това, което добавих от мен бяха карамелизирани орехови ядки и лек аромат на канела.

Опитай пак. Обожавам тартовете и печенето на разни сладки и солени неща е едно от любимите ми занимания. Приятна вечер!!!. Здравей Теди. Toggle navigation! Останалият карамел в тигана се поръсва върху обърнатия тарт.

Свързани резултати

Ще ми свърши ли работа? Това, което добавих от мен бяха карамелизирани орехови ядки и лек аромат на канела. От известно време, след като започнах да прилагам в рецепти това неверотно тесто , имам намерение да обновя рецептата за Татен.

Френски сладкиш с карамелизирани ябълки a Comment. Този популярен френски сладкиш може да се приготви с два вида основа: бутер тесто или ронливо маслено тесто. Благодаря за прекрасната рецепта. С дървена шпатула се минава по краищата на тарта, за да се отлепи тестото от стените на тигана! Използвах от червените, леко киселки ябълки. Адаптирано от joyofdesserts.

С помощта на дървена лъжица се притискат краищата на бутер тестото.

Върху тарта се слага голяма плоска чиния и бързо се обръща. За да спаси положението, тя покрива карамелизираните ябълки с тесто, запича сладкиша във фурната, след което го обръща с ябълките нагоре. От известно време, след като започнах да прилагам в рецепти това неверотно тесто , имам намерение да обновя рецептата за Татен.

Вчера направих сладкиша и се получи много добре, но те поздравявам за труда да поддържаш твоя блог!, където ти ще бъдеш сигурен за това. Домашен ябълков оцет! По принцип този тарт е с рустик визия и не е необходимо да се гони перфектен външен вид! Това е възможно единствено в домашни условия!

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Уляна
    Непременно ще го пробвам. В зависимост от наличните в момента подправки може да се добави и към тестото и към самия лук мащерка, чубрица, салвия или розмарин.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.