Околен свят 2 клас жива и нежива природа тест

Дата на публикация: 12.06.2019

А от мястото и начина на придвижване : сухопътен ,линеен,въздушен,воден. Образователна система в Канада — Северна Америка. Химичните елементи са съставени само от един тип атоми , определени с атомния си номер, които съдържат точно определен брой протони.

А ако ги захлупим и ги оставим без въздух? Без тях животът на земята би бил невъзможен. По състава си могат да бъдат класифицирани като обикновени химични елементи диамант , соли флуорит , хлорид или силикати с доста сложна композиция.

Публикуване на коментар. Разговаряй със съучениците си и учителите вежливо ,по- магай им и се обръщай за помощ към тях. Метеорологичното време действа почти изцяло в долния слой на атмосферата тропосфера и служи като конвективна система за преразпределяне на топлината.

Геологията на даден район се развива с течение на времето, като скални единици се отлагат и деформационни процеси променят формата и местоположението.

При редуването на сезоните настъпват промени в природата. Основна статия: Геология. Водата утолява жаждата и поддържа живота. Основна статия: Еволюция. Последната промяна на страницата е извършена на 29 ноември г?

Климатът на даден регион зависи от редица фактори, най-вече от географската ширина. Понякога, макар и не твърде често, учените откриват нови видове животни и растения. Съвременната наука приема, че явленията в нея се подчиняват на общи природни закони.
 • През топлите летни дни къпането и плуването трябва да става само на места,където има охрана и хора.
 • Въздухът съдържа кислород , който вдишваме непрекъснато.

E-mail или потребителско име

В други проекти Общомедия Уикицитат. Вирусите не се считат за микроорганизми жива материя , но понякога са предмет на изучаване от микробиологията. А ако ги захлупим и ги оставим без въздух? Подобни материали. В почвата се развива коренът,а над нея израства стъблото.

 • Жи- вотните се готвят за сън. Технологии Предлагаме Ви.
 • Нефтени разливи в океаните и моретата могат да имат пагубен ефект върху флората и фауната. Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия.

Посетен на 7 януари План - конспект на урок за 2. По състава си могат да бъдат класифицирани като обикновени химични елементи диаманта това като следствие води и до промени в растителния и животински свят, соли флуорит.

Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия. Хората опитомяват и отглеждат домашни животни с различни цели. Ще се опитам да бъда полезен на моите любопитковци и да им помагам да усвояват учебното съдържание с интерес. Изсичането на горите води до нарушено екологично рав.

Последователи

Светкавица по време на изригването на вулкана Галунгунг в Западна Ява през г. Кучетата например служат за пазачи, спасяват хора от лавини , намират наркотици и откриват следи по миризмата, в Аляска служат за транспорт , а незрящите ги използват за водачи. Ти имаш право на просторна и чиста училищна сграда и задължението да я пазиш. Това може да промени и трансформира границите между тектоничните плочи.

Първите форми на живот са били примитивни и са имали прости органи за възпроизводство и унаследяване на белези. Парковете и домовете си окрасяваме с различни цветякоито ни създават радост и настроение. Предлагаме Ви. През зимата е най-студено,дните са къси. Учениците се грижат за своята класна стая,така че винаги да е чиста и подредена.

Околен свят за 2. клас

Замърсяването на въздуха и водата , изсичането на горите , затоплянето на климата , изчезването на някои видове растения и животни са само част от последствията на човешката дейност. Метеорологичното време е хаотична система , която се влияе от малки промени в околната среда, вследствие на което точното прогнозиране на времето е възможно само до няколко дни напред.

Химичните елементи са съставени само от един тип атоми , определени с атомния си номер, които съдържат точно определен брой протони.

 • Различни фактори оказват влияние на климата, например океанските течения, повърхностното албедо , парниковите газове , колебанията в излъчваната от Слънцето светлина и промените в орбитата на планетата.
 • Метеорологичното време действа почти изцяло в долния слой на атмосферата тропосфера и служи като конвективна система за преразпределяне на топлината.
 • В този контекст природата се разграничава от свръхестественото.
 • По-нова публикация По-стара публикация Начална страница.

В зависимост от собствеността бива : личен и обществен. Светкавица по време на изригването на вулкана Галунгунг в Западна Ява през г. Те са необходима част от нашата храна. Попаднал в организма им, които се хранят с органични съединения и се придвижват самостоятелно, той може да причини нарушения в дейността и заболявания на стомаха. Между живата и неживата природа съществува непрекъсната връзка.

От своя страна животните са организми. Хората имат различни професии според това какво умеят да правят и в какво селище живеят?

Околен свят 2 клас

Слънцето ни дава топлина и светлина. В почвата се развива коренът,а над нея израства стъблото. Публикуване на коментар.

Организмите се организират в екосистеми и са съставна част на биосферата. Дните са дълги,растенията дават плодове,а за животните има изобилна храна. Глобалната планетарна екосистема се нарича биосфера и може да се разглежда като съставена от четири сфери - биосфера, литосфера.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Парковете и домовете си окрасяваме с различни цветя , които ни създават радост и настроение.
 2. Радосцвета
  Растенията спират да растат,животните трудно намират храна. Четири сестрици дебелани в къща от черупка две по две събрани орех.
 3. Кристислав
  Деформацията обикновено се случва в резултат на хоризонтално движение. Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.